Projekter

Bøger

Praksis

CV

Kontakt

➤ 3 minutter om restaurering

Bente Lange, arkitekt MAA Ph.D, født i København og uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole 1981 og har siden arbejdet som praktiserende arkitekt. 30 års erfaring giver en lethed, som ikke kan opnås uden at anstrenge sig. Tegnestuens mål er at finde enkle løsninger på komplicerede problemer.

 

Arbejdsområdet er primært relateret eksisterende byggeri lige fra gammeldags restaurering til nybyggeri i forbindelse med bevaringsværdige eller fredede bygninger. Vi ser det som vores vigtige opgave at udfolde muligheder i de bygninger vi arbejder med. Begrænsninger i form af fredning eller forhold i bygningen kan vendes til frigørelse af overraskende løsninger.

 

Restaureringsopgaverne er enten københavnske byhuse eller danske slotte og herregårde samt opgaver i udlandet. For restaurering af herregården Turebyholm modtog tegnestuen Europa Nostras guldmedalje. Marienlyst Slot er netop restaureret på tag og fag. Bryghuset i Tuborg Havn blev transformeret til hovedsæde for rederiet Norden. Middelalderklostret San Cataldo blev restaureret og fik alternativ energi. Et par italienske landhuse blev istandsat med brug af lokal byggeskik. Projekt udført til restaurering af Villa Jorn i Albisola. Det danske Institut i Rom fra 1964 skal opgraderes hvad angår indeklima, belysning og udearealer. Den Frie Udstillingsbygning er et fredet træskur, som nu befries for en uheldig tilbygning fra 1953 og samtidig udgraves 1.000 m2 underetage til café, formidling og udstilling.

 

Nybyggeri i bevaringsværdige omgivelser eller krævende landskab har vi også beskæftiget os med i Bryghuset i Valby, en 5-etages ejendom på Vesterbrogade, et par sommerhuse, et galleri til en villa ved Furesøen samt et projekt til en tilbygning til Rungstedlund.